Film i serije

"Rat" na snimanju "Ratova zvijezda"

"Rat" na snimanju "Ratova zvijezda"
Foto: Ilustracija | "Rat" na snimanju "Ratova zvijezda"

Snimanje filma "Ratovi zvijezda - Mladi Han Solo" prekinuto je zbog nesuglasica koje su nastale između režisera Fila Lorda i Kristofa Milera. Informaciju o ovom sukobu obožavaocima franšize prenijela je Kejtlin Kenedi, jedan od direktora "Lucas film" kompanije.

Glumačka postava koja je radila na novom filmu istakla je da su se režiseri posvađali zbog razlika u kreativnom stvaralaštvu, nakon čega su obojica napustili filmski set.

Ovaj dvojac je snimao film od januara ove godine u Londonu sa velikim glumačkim imenima, među kojima su Alden Erenrajh u ulozi mladog Hana Sola, Donald Glover u ulozi Landa Kalrisiana, a u sporednim ulogama su se našli Vudi Harlson, Emilija Klark i Tandi Njuton.

"Nažalost, naše vizije i naše ideje nisu bile u saglasnosti kada je u pitanju rad na ovom projektu. Obično nismo obožavaoci izreke 'kreativna različitost', ali u ovom slučaju upravo to se i desilo. Ponosni smo na fantastičan rad i svjetsku klasu naših glumaca i filmske postave", rekli su režiseri u zajedničkom saopštenju povodom prekida rada na novom filmu.

Režiseri Lord i Miler stvorili su reputaciju u Holivudu kao pametni i profitabilni tvorci filmova i filmskih adaptacija. Dvojac je radio na ostvarenjima "Lego film" i "21 Jump Street".

Sudeći prema uspjesima koje su postigli sa ovim ostvarenjima, očekivanja obožavalaca franšize "Ratovi zvijezda" bila su velika kada je dvojac angažovan za rad na novom filmu o mladom junaku Hanu Solu.

Scenario za novi film su napisali veteran franšize Lorens Kasdan i njegov sin Džon Kasdan.

Ostvarenje "Ratovi zvijezda - Han Solo film" našlo se u kategoriji antologijskih filmova zajedno sa filmom "Rogue One".

Ovi filmovi nisu dio klasične trilogije u kojoj se nalazi ostvarenje "Sila se budi" i nadolazeći film "Posljednji Džedaj". Premijera novog filma prvobitno je najavljena za maj 2018. godine.

Kenedijeva je istakla da datum premijere neće biti promijenjen te da tim iz "Lucas Filma" aktivno radi na pronalasku novog režisera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije