Film i serije

Režiser Ridli Skot: Znao sam da na Marsu postoji voda

Režiser Ridli Skot: Znao sam da na Marsu postoji voda
Režiser Ridli Skot: Znao sam da na Marsu postoji voda

Slavnom režiseru Ridliju Skotu, čiji će film "Marsovac: Spasilačka misija 3D" od sutra biti na redovnom repertoaru u bioskopima u Srbiji, NASA je pokazala fotografije vode na Marsu još pre dva mjeseca, ali je tada bilo prekasno da uključi nove informacije u svoj film.

Ova ekranizacija romana, koji je kod nas objavio "Evro Djunti", na jednom nivou možda izgleda kao džinovska reklama za NASA, ali je upravo bliska saradnja između agencije i ekipe Skotovog filma dovela do toga da reditelj ne izgleda iznenađeno zbog posljednjih vesti o Marsu.

Na pitanje novinara da li je znao da postoji voda na Marsu, odgovorio je: "Znao sam to još prije nekoliko mjeseci", prenosi domaći distributer "Megakom film".

NASA je pomogla Skotu i scenaristi Dru Godardu da naprave što realniju površinu Marsa i da na pravi način dočaraju ekstremne uslove koji vladaju na povšini.

Skot, koji je režirao popularnog Alien-a je istakao da NASA istražuje vodu na Marsu već dugo.

"Kada sam prvi put razgovarao sa NASA-om, dobili smo brojne informacije, uključujući da se na površini nalaze masivni glečeri. Bela površina Marsa, za koju sam mislio da je pokrivena prašinom, ispostavilo se da je led... I ja sam se zapitao da li je to okean", nadovezao se Skot u izjavi medijima nakon što je NASA objavila svoje nevjerovatno otkriće.

U središtu filma je astronaut Mark Vatni (igra ga Met Dejmon), prvi čovjek koji je kročio na Crvenu planetu.

Ubrzo nakon sletanja, Vatni je suočen sa opasnošću da bude i prvi koji će na Marsu ostaviti svoje kosti, jer je spasilačka ekipa udaljena milionima kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije