Film i serije

Rimejk "Kralja lavova" ima novog Simbu

Rimejk "Kralja lavova" ima novog Simbu
Rimejk "Kralja lavova" ima novog Simbu

Još u septembru "Disny" je objavio planove za pravljenje rimejka "Kralj lavova", jednog od najboljih crtanih klasika, a reditelj Džon Favro je danas na svom Twitter profilu otkrio kako će Džejms Erl Džouns ponovo igrati Mufasu, voljenog Simbinog oca, dok će Doland Glover pozajmiti glas Simbi.

Kako je najavljeno, Džon Favro, inače omiljeni scenarista Stivena Spilberga, će vjerovatno koristiti CGI animaciju kako bi kreirao krug života, koji bi izgledao mnogo realističnije nego u verziji iz 1994.

Jedna od zanimljivosti jeste da je glumac Džejms Erl Džouns već nekoliko puta davao glas Mufasi. Naime, njegov glas se pojavljuje u videoigrici "Kralj lavova", u kratkim sporednim klipovima i u dva nastavka "Kralj lavova: Simbin ponos" i "Čuvar lavova: Povratak rike". Trenutno je završio angažman posudivši glas jednom od najvećih negativaca Dartu Vejderu u filmu "Rogue One: A Star Wars Story".

Glover, koji će posuditi svoj glas Simbi, ovim angažmanom već postaje kralj rimejkova. Skoro je dobio ulogu Landa Kalrisiana u nadolazećem Han Solo "Star Wars" filmu. Dvije "Golden Globes" pobjede za kreaciju i glavnu ulogu u njegovoj novoj seriji "Atlanta" su doprinijele usponu mladog glumca.

Još je nejasno kada će nova verzija "Kralja lavova" debitovati. Trend "Disnyja" je da trenutno oživljava mnoge od filmova ispunjenih muzikom koji su dominirali djetinjstvom prošle generacije, uključujući "Ljepoticu i zvijer", "Pepeljugu", "Pitovog zmaja" i "Knjigu o džungli", koju je Favro takođe režirao.

(NN/Huffingtonpost)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije