Film i serije

"Rotten Tomatoes" objavio listu najgledanijih filmskih ostvarenja

"Rotten Tomatoes" objavio listu najgledanijih filmskih ostvarenja
Foto: N.N. | "Rotten Tomatoes" objavio listu najgledanijih filmskih ostvarenja

Poznati sajt "Rotten Tomatoes" objavio je listu najgledanijih filmova o superherojima snimljenih do sada, zaključno s izlaskom posljednjeg ostvarenja iz produkcijske kuće "Marvel", filma "Thor: Ragnarok".

Sudeći po ocjenama ovog sajta, tekuća godina je najbolja za filmove o superherojima jer je čak četiri od pet najboljih filmova emitovano upravo ove godine.

Na petom mjestu najgledanijih nalazi se upravo najnovije ostvarenje "Thor: Ragnarok", a u stopu ga prate filmovi "Spajdermen: Povratak kući" i Marvelov junak "Logan".

Na ovoj listi kao najbolje ostvarenje predstavljen je film Petija Dženkinsa, "Wonder Woman".

Stručnjaci ovog sajta ističu da je upravo ostvarenje "Wonder Woman" kruna uspjeha filmova o superjunacima i da ima velike šanse da osvoji prestižnu filmsku nagradu "Oscar".

Na listi ovog popularnog sajta se nalaze i ostvarenja "The Lego Batman" film, "Čuvari galaksije" i "Justice League".

Sajt koji se bavi prvenstveno kritikom filmskih ostvarenja je u opisu naglasio da je ideja ocjenjivanja filmova o superherojima nova praksa koju će nastojati da primjenjuju i u budućnosti.

Prethodnih godina filmovi s ovom tematikom su bili u kategoriji sa drugim akcionim ili triler ostvarenjima, a sada imaju svoju posebnu kategoriju.

"Rotten Tomatoes" ističe da je najveći uspjeh prethodnih godina kada su u pitanju superheroji postigla ostvarenja "The Dark Night", "Hellboy" i "X-Men".

Popularnost filmova s ovom tematikom nikada nije bila velika kao u ovoj godini, a stručnjaci smatraju da su nove generacije gledalaca razlog za sve veću popularnost ovih ostvarenja.

Ranijih godina se nije toliko pažnje posvećivalo superherojima, međutim nakon nekoliko malih koraka koje su u prošlosti napravili "Hell boy" i film "X-men", interesovanje za ovu tematiku je poraslo kao nikada ranije u istoriji kinematografije.

Zahvaljujući ovim podacima, velike producentske kuće kao što su "Marvel" i "DC Comics" uložili su milionske iznose u ostvarenja koja će se naći na velikom platnu u narednoj 2018. godini.

Publika već sada s oduševljenjem iščekuje nove filmske naslove od kojih se već sada najviše pažnje posvećuje ostvarenjima: "Black Panther", "Aquaman", "Deadpool 2", "Avangers: Infinity War" i "Ant-Man".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije