Film i serije

Rusi tope zlato da naprave Oskara za Leonarda di Kaprija

Rusi tope zlato da naprave Oskara za Leonarda di Kaprija
Rusi tope zlato da naprave Oskara za Leonarda di Kaprija

SARAJEVO - Ruski fanovi proslavljenog holivudskog glumca Leonarda Di Kapria pokrenuli su kampanju u okviru koje doniraju zlato i srebro za izradu statue Oskara koju mu žele pokloniti.

Di Kaprio, koji se još uvijek nije okitio Oskarom, nominovan je ove godine za nagradu američke Akademije filmskih umjetnosti za ulogu glavnog glumca u filmu "Revenant". Iako su mnogi ljubitelji sedme umjetnosti mišljenja da je Di Kapiro "končano" zaslužio Oscara, desilo se to ili ne, Leonardo će dobiti Oskar, ali ruske proizvodnje.

Naime, oko 100 ljudi iz ruskog grada Jakutska već je doniralo svoje zlato i srebro koje će kasnije biti otopljeno i korišteno u izradi statue čovjeka, koji drži tradicionalni pehar, inače specifičan za ruski grad Jakutsk. Fanovi iz Sibira na ovaj način žele iskazati svoju ljubav prema proslavljenom glumcu.

Kako javljaju lokalni mediji, pehar će biti od zlata, dok će statua biti napravljena od srebra. Veličina statue bit će određena zavisno od količine srebra koje bude prikupljeno, ali neće biti manja od 30 centimatara.

Lokalni mediji takođe navode da posebno mladi uveliko doniraju svoje vrijedne stvari za kampanju "Oscar for Leo", a kipar Nikolas Čočhasov već radi na prototipu statue. Očekuje se da će statua biti identična originalnoj statui Oskara, osim tradicionalnog pehara koji će se nalaziti u ruci.

Pokretači ove kampanje uputili su poziv Leonardu di Kapriju da posjeti ili dođe na odmor u njihov grad Jakutsk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije