Film i serije

Saopšteno ime novog autora i producenta "Ratova zvijezda"

Saopšteno ime novog autora i producenta "Ratova zvijezda"
Foto: N.N. | Saopšteno ime novog autora i producenta "Ratova zvijezda"

Kompanija "Volt Dizni" saopštila je da će Džon Favro pisati scenario i biti izvršni producent nove akcione serije "Ratovi zvijezda" za njenu buduću striming platformu.

Dizni priprema lansiranje striming servisa da se takmiči sa Netfliksom i kompanija je najavila da će "Ratovi zvijezda" biti jedna od glavnih atrakcija na novom servisu. Servis koji još nije dobio ime treba da bude pokrenut krajem 2019. godine.

"Džon donosi savršenu mješavinu talenta producenta i pisca, zajedno sa poznavanjem svijeta Ratova zvijezda", navela je Ketlin Kenedi, predsjednica "Lukasfilma" u saopštenju.

"Ova serija pružiće Džonu šansu da radi sa raznolikom grupom pisaca i reditelja a Lukasfilmu šansu da izgradi snažnu bazu talenata", dodala je ona.

Favro je mnogo radio za Dizni. Režirao je prva dva filma "Ajron men" (Iron Man) za Marvela i "Knjigu o džungli" iz 2016. godine. On je, takođe, bio producent za nekoliko filmova iz serijala "Osvetnici" (Avengers). Trenutno priprema rimejk "Kralja lavova" (Lion King) koji će izaći 2019. godine.

Favro ima iskustva i u "Ratovima zvijezda", jer je dao glas za animiranu seriju "Ratovi klonova", a ima i ulogu u predstojećem spinof filmu o Hanu Solou: "Solo: Priča ratova zvijezda".

Kompanija Dizni je ranije objavila da će pisac i reditelj "Posljednjeg Džedaja" Rajan Džonson praviti novi filmsku trilogiju "Ratova zvijezda", a da će kreatori Igre prijestola D.B Vajs i Dejvid Beniof napisati i biti producenti odvojene serije filmova "Ratova zvijezda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije