Film i serije

Sarajka ostvarila glavnu ulogu u holivudskom filmu

Sarajka ostvarila glavnu ulogu u holivudskom filmu
Foto: N.N. | Sarajka ostvarila glavnu ulogu u holivudskom filmu

Dvadesetogodišnja pijanistkinja Naomi Druškić iz Sarajeva ostvarila je glavnu ulogu u filmu "Playing with Beethoven" rediteljke Džen Pejdž.

Uloga Čarlote u ovom holivudskom ostvarenju prvi je filmski angažman talentovane Naomi. Glavnu mušku ulogu u filmu tumači Arik Flojd.

Film je rađen prema scenariju Ketrin Šefski i donosi priču o Džošu, studentu klavira koji je koncentrisan na osvajanje najvećeg takmičenja u svom životu. On sreće Čarlot, džez pijanistkinju slobodnog duha, koja ga šarmira kako bi povećala svoje šanse za pobjedu na ovom takmičenju.

Film je trenutno u fazi postprodukcije i do kraja godine trebalo bi da krene svoj festivalski život.

Naomi Druškić je mlada pijanistkinja iz Sarajeva, koja niže uspjehe širom svijeta. Dobitnica je brojnih nagrada sa svjetskih i međunarodnih takmičenja, a sa samo 14 godina ostvarila je sve snove jednog umjetnika sviravši u najprestižnijim salama širom svijeta: Njujork, Vašington, Peking, Kuala Lumpur, Singapur, Beč.

Sa sedam godina Naomi je nastupala i sa Sarajevskom filharmonijom, da bi s osam održala prvi solistički koncert u Domu oružanih snaga BiH. Kao osmogodišnjakinja osvaja i prvu internacionalnu nagradu u Italiji u kategoriji pijanista do 15 godina. Trenutno studira u Americi, gdje namjerava nastaviti da živi nakon fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije