Film i serije

Tarantino snima film o sekti koja je sijala smrt

Tarantino snima film o sekti koja je sijala smrt
Foto: Ilustracija | Tarantino snima film o sekti koja je sijala smrt

Osamdesettrogodišnji Čarls Menson, sa karijerom bivšeg američkog muzičara i kriminalca, koji se gotovo pola vijeka nalazi na odsluženju doživotne robije u SAD, ni danas ne prestaje da intrigira američku i svjetsku javnost.

Najbolji dokaz za tako nešto jeste najava da će slavni režiser Kventin Tarantino snimiti film o Mensonovoj kvazihipi komuni, kultu ili sekti "Porodica".

Naime, u ljeto daleke 1969. ova sekta, u vrijeme kada je njen osnivač Čarls Menson sticao reputaciju na kalifornijskoj kantautorskoj sceni, a čiji je dotadašnji život uglavnom proveden po popravnim domovima, počinila je devet teških ubistava. Najpoznatija žrtva "Porodice" je Šeron Tejt, glumica i supruga poznatog režisera Romana Polanskog, koju je spomenuta grupacija brutalno ubila 9. avgusta 1969, dvije sedmice prije nego što je trebalo da se porodi. Kao razlog za ubistva, tokom suđenja 1971, Menson je navodio apokaliptični rat, za koji je vjerovao da će prestati ovim zlodjelima. Mensonu je potom izrečena smrtna presuda, koja je kasnije prekvalifikovana u doživotnu robiju, da bi od tada ovaj čovjek postao dio pop kulture i simbol ludila, nasilja i pokolja.

Tokom posljednjih decenija inspirisao je brojne pisce i filmadžije, stvorivši reputaciju jednog od najpoznatijih i najozloglašenijih ubica 20. vijeka. Ipak, posljednjih dana u američkoj javnosti digla se neviđena prašina na osnovu nagađanja kako će Tarantino predstaviti kontroverznog ubicu.

Kako će reditelj poznat po scenama nasilja i brutalnosti obraditi jednu ovako osjetljivu temu, koja je ostavila posljedice na američko društvo? Da li će Tarantino raditi Mensonovu biografiju ili će se bazirati samo na period ubistava? Pitanja su razna, a odgovori će se nazirati tek na ljeto 2018, kada će, prema pisanju medija, početi snimanje filma.

Isti mediji spekulišu da će naslovne uloge dobiti Bred Pit i Margo Robi, koji će igrati glavnog detektiva u istrazi i žrtvu Šeron Tejt, a u podjeli bi navodno trebalo da bude i jedan od vodećih Tarantinovih glumaca Samjuel L. Džekson.

Ako je vjerovati američkoj štampi, odnosno ako snimanje ovog filma bude realizovano, isti će postati jedinstven po tome što će biti prvo Tarantinovo ostvarenje zasnovano na istinitim događajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije