Film i serije

Tarantino sprema film o najpoznatijem masovnom ubici

Tarantino sprema film o najpoznatijem masovnom ubici
Foto: Ilustracija | Tarantino sprema film o najpoznatijem masovnom ubici

Kventin Tarantino snima novi film i, kao što to obično biva, filmski svijet ovih dana bruji o temi projekta, ali i njegovim mogućim učesnicima.

Kao s neba je došla informacija, potvrđena iz više pouzdanih izvora, da će slijedeća Tarantinova ekranizacija biti film koji će se ticati Čarlsa Mensona, vođe zloglasnog kulta koji je šezdesetih godina prošlog vijeka počinio niz napada i ubistava, među kojima i ubistvo trudne glumice Šeron Tejt, tadašnje supruge režisera Romana Polanskog.

U kojoj mjeri će se Tarantino baviti samim Mensonom, odnosno da li će to biti biografska priča ili će samo radnja biti smještena u ovaj period i na neki način povezana sa kultom „Porodice“, još uvijek nije poznato.

Nepoznato je i s kim će sarađivati ovaj put, a izvjesno je samo da će to biti glumci iz holivudskog vrha. Nagađanja, ipak, ima. Tako „Holivud reporter“ tvrdi da je slavni reditelj kontaktirao Dženifer Lorens i Breda Pita, dok je novozelandski „Spaj“ objavio kako Tarantino pregovara sa Margo Robi.

U brojnim medijskim reakcijama izneseno je i mnoštvo zanimljivih komentara, od onih koji se plaše kako će režiser poznat po vrlo neposrednom prikazivanju nasilja i brutalnosti obraditi jednu osjetljivu temu — ubistva koja su šokirala svijet, pa sve do onih koji režiseru predlažu da od ove priče napravi TV serijal.

Čarls Menson je bivši američki muzičar i kriminalac, najpoznatiji kao osnivač i vođa kvazihipijevske komune pod imenom „Porodica“, čiji su pripadnici, po njegovom naređenju, u ljeto 1969. počinili seriju višestrukih ubistava u Los Anđelesu, čija je najpoznatija žrtva glumica Šeron Tejt.

Menson, koji je najveći dio dotadašnjeg života proveo po zatvorima i popravnim ustanovama, a u nekoliko godina prije ubistava izgradio određenu reputaciju na kalifornijskoj kontrakulturnoj sceni, vjerovao je kako će ubistva podstaći apokaliptični rat između američkih crnaca i bijelaca, od koga će biti pošteđena jedino njegova „Porodica“.

Menson je uhapšen i na senzacionalnom suđenju, tokom koga je zajedno sa svojim sljedbenicima izazivao pažnju provokativnim ponašanjem, proglašen je krivim i osuđen na smrt.

Kazna je zbog uvođenja privremenog moratorijuma u Kaliforniji preinačena na doživotni zatvor, kaznu koju Menson danas izdržava u Državnom zatvoru Korkoran.(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije