Film i serije

Tri nagrade za "Enklavu" na festivalu u Njemačkoj

Tri nagrade za "Enklavu" na festivalu u Njemačkoj
Tri nagrade za "Enklavu" na festivalu u Njemačkoj

BEOGRAD - Film "Enklava" reditelja i scenariste Gorana Radovanovića nastavlja da niže uspjehe na međunarodnoj sceni, a najnoviji je postigao na 20. Međunarodnom festivalu dečjeg i omladinskog filma u Kemnicu (Njemačka) gdje je osvojio tri najznačajnije nagrade.

"Enklava" je apsolutni pobjednik ovog festivala, održanog od 5. do 12. oktobra. Osvojila je Gran pri Keminca, što joj direktno osigurava bioskopsku distribuciju u Njemačkoj.

Takođe je dobila Nagradu žirija Međunarodnog udruženja filmskih kritičara Fipresci, kao i priznanje Najbolji evropski film po ocjeni žirija: Jury of the European Children''s Film Ašociation (ECFA) - ECFA Award.

U snažnoj i emotivnoj drami o životu srpske zajednice u jednoj enklavi na Kosovu i Metohiji glavne uloge igraju dječaci Filip Šubarić i Denis Murić, kao i poznati glumci Nebojša Glogovac i Anica Dobra.

Film je započeo uspešsan festivalski put u Srbiji i inostranstvu ove godine na Festu, a prošlog mjeseca je izabran za našeg nacionalnog kandidata za Oskara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije