Film i serije

U Banjaluci u toku Sedmica italijanskog filma

U Banjaluci u toku Sedmica italijanskog filma
Foto: N.N. | ''L'ultimo bacio''

BANJALUKA - Studijski program italijanskog jezika i književnosti Filološkog fakulteta u Banjaluci, uz podršku Ambasade Italije, organizovao je još jednu Sedmicu italijanskog filma u banjalučkom Domu omladine.

Prve projekcije prikazane su u četvrtak uveče, a na osnovu posjećenosti može se zaključiti da u Banjaluci postoji veliko interesovanje za manifestacije ovog tipa. Projekcije su nakon dana pauze, zakazane i za subotu i nedjelju.

"Nama sa Odsjeka za italijanski jezik i književnost mogućnost da u kulturne inicijative poput sedmice posvećene italijanskom filmu uključimo cijeli grad predstavlja veliko zadovoljstvo i čast. Ovog mjeseca imamo podršku Ambasade Italije, koja je obezbijedila film koji će biti projektovan u nedjelju", kaže za "Nezavisne" Stefano Adamo, šef katedre na pomenutom odsijeku.

On dodaje da je prvi film koji je banјlučka publika imala priliku da vidi na ovogodišnjoj sedmici italijanskog filma ''L'ultimo bacio'' (režija Gabriele Muccino), te sa zadovoljstvom konstatuje da je projekcija bila veoma uspješna.

„Sljedeći 'sastanak' zakazali smo za subotu, kada će biti projektovan film ''Lo chiamavano Jeeg Robot'', autentična i originalna komedija o jednom superjunaku, koncipirana kao parodija na američke superjunake, a u centru priče je lopov sa periferije Rima koji dobija super moći. Radi se o zabavnoj i emotivnoj priči u kojoj je opisano svojevrsno izbavljenje siromašnih slojeva u savremenom društvu“, kaže Adamo, dodajući da će u nedjelju projektovati film ''Noi e la Giulia'', priču o bijegu tri prijatelja koji napuštaju grad i počinju da žive na selu, gdje otkrivaju da posjeduju neočekivane kvalitete. Radi se, zaključuje on, o izuzetno zabavnoj crnoj komediji koja će vas natjerati na smijeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije