Film i serije

U Beogradu otvoren bioskop "Dragan Gaga Nikolić˝"

U Beogradu otvoren bioskop "Dragan Gaga Nikolić˝"
U Beogradu otvoren bioskop "Dragan Gaga Nikolić˝"

BEOGRAD - U Ustanovi kulture "Parobrod" u petak uveče otvoren je bioskop koji nosi ime legendarnog glumca Dragana Nikolića.

Bioskop je otvorila Milena Dravić koja je rekla da je ponosna supruga velikog umjetnika, velikog čovjeka i velikog dobrotvora.

"Zahvaljujem se ljudima iz UK Parobrod što su prepoznali sve njegove vrijednosti i odlučili da ime ovog bioskopa nosi ime mog supruga - Dragan Gaga Nikolić. Zahvaljujem se i svima vama koji ste ovdje, ovo je za mene veliko uzbuđenje. Znam da bi se Dragan sad krstio da može da nas vidi, jer iako je imao grandioznu karijeru, bio je skroman i nije voleo pompu. Ali ovaj bioskop je važan za neke mlađe generacije koji će tu možda da vide filmove kao što je 'Mlad i zdrav kao ruža'", rekla je ona otvarajući bioskop, prenio je "Blic".

Prethodno je uz aplauz, u svečanom maniru, na ulazu u "Parobrod" otkrivena neonska tabla sa likom slavnog glumca.

Okupljeni prijatelji, među kojima su bili Slobodan Šijan, Zoran Simjanović, Milan Vlajčić, Seka Sabjlić, Borka Božović, Zdravko Šotra, Branimir Brstina i drugi, bili su takođe vidno dirnuti.

Nakon otvaranja prikazan je film "Mlad i zdrav kao ruža" Jovana Jovanovića i, kao uvertira, "Nešto lepo" Slobodana Stojanovića.

Organizatori su istakli da je misija ovog bioskopa, između ostalog, da bude okrenut domaćem igranom filmu, kao i da prikazuje omaže velikanima naše slavne filmske i televizijske prošlosti, među kojima je i Velimir Bata Živojinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije