Film i serije

Ulaznice za Sarajevo Film Festival u prodaji od 5. avgusta

Ulaznice za Sarajevo Film Festival u prodaji od 5. avgusta
Ulaznice za Sarajevo Film Festival u prodaji od 5. avgusta

SARAJEVO - Ulaznice za Sarajevo Film Festival naći će se u slobodnoj prodaji od 5. avgusta na glavnom box office-u SFF-a u Bosanskom kulturnom centru.

Od istog dana ulaznice će se moći i online rezervisati, putem stranice www.sff.ba, a putem SMS-a već od ponedjeljka.

"Veličina festivala koji ima 100.000 posjetilaca i 2.000 akreditovanih ljudi naprosto traži vrhunski sistem koji će, nadam se, ove godine funkcionisati odlično. U to uključujemo rezervaciju putem SMS-a i putem interneta koja organizatorima daje više vremena za fokusiranje na druge poslove", rekao je direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

"Svi potencijalni posjetitelji od danas mogu dobiti raspored projekcija koji se nalazi na zvaničnoj stranici, a programi su kreirani na osnovu selekcije koja je trajala nešto više od godinu dana. Filmovi u 18 programskih cjelina je presjek onoga najboljeg što se dešavalo na svjetskoj i regionalnoj filmskoj sceni", objasnio je Purivatra i dodao da je SFF sigurno najveći festival u jugoistočnoj Evropi pa je lako zaključiti da 259 filmova iz 57 zemalja oslikava stanje u kinematografiji.

„Konkurencija je bila oštra, ali mislim da smo izabrali najbolje filmove i nadam se da će gosti i gledaoci biti prezadovoljni izabranim djelima, a sve će se dešavati u sedam kina i na tri festivalske lokacije“, zaključio je on.

I ove godine Sarajevo Film Festival će ugostiti najveće zvijezde svijeta kinematografije. U okviru programa posvećenog režiserima doći će Briliant Mendoza sa Filipina i Atom Egojan iz Kanade koji će također dobiti i “Počasno Srce Sarajeva”. Druga počasna nagrada biće dodijeljena Benisiju Del Toru koji u Sarajevo dolazi sa filmom, čija je radnja smještena u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije