Film i serije

Zapadna filmska produkcija dominira i u 2017. godini

Zapadna filmska produkcija dominira i u 2017. godini
Foto: N.N. | Zapadna filmska produkcija dominira i u 2017. godini

Zapadna filmska produkcija dominira i u 2017. godini na internet stranici IMDB, pa su i najveće ocjene posjetilaca pripale filmovima iz tog dijela svijeta.

Tako je "Dankirk", reditelja Kristofera Nolana o savezničkim snagama na obali Engleskog kanala u Drugom svjetskom ratu - u samom vrhu.

Tu je i nastavak nekada kultnog filma "Blejd raner" Ridlija Skota, koji je sada režirao  Denis Vilenev. Specijalni efekti jako su prodonijeli popularnosti filma.

Malo iznenađenje predstavlja visoka ocjena animiranog filma "Koko" Lija Ankrika. To je muzička priča sa meksičkom tematikom.

Naravno da je i "Posljednji DŽedaj" iz serijala "Rat zvjezda" među najbolje plasiranim filmovnma po ocjenama na IMDB.

Filmski kritičari upozoravaju na izostanak umjetničkog, odnosno autorskog filma iz kruga visoko ocijenjenih ostvarenja na IMDB, kao i filmova izvan zapadanog filmskog prostora.

To se objašnjava nastavkom tertiranja filma kao "zabavne robe" i igranjem moćnih distributera na, uglavnom,  lake teme koje opuštaju gledaoce ili  veličaju zapadni, odnosno američki način života, što je već nekoliko decenija globalni trend - navode filmski portali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije