Film i serije

Zbog uloga spavali u lešu konja i unakažavali lice nožem

Zbog uloga spavali u lešu konja i unakažavali lice nožem
Foto: N.N. | Zbog uloga spavali u lešu konja i unakažavali lice nožem

Najveća imena sedme umjetnosti su u nekoliko navrata dokazala da glumački poziv nije jednostavan. Potrebno je puno truda, rada, talenta i odricanja.

Nekada glumci zarad uloge moraju ekstremno da promijene svoj izgled, bilo da se drastično ugoje ili smršaju. Drugi moraju da savladaju borilačke vještine, rukovanje vatrenim oružjem, a mnogi su i sopstveno zdravlje žrtvovali zarad uloge.

Kristijan Bejl

Glumac Kristijal Bejl se drastično ugojio za ulogu u filmu "Backseat", čija se premijera očekuje u decembru ove godine. Ovo nije prvi put da se Bejl podvrgnuo ekstremnim promjenama. Publika pamti da je Bejl i ranije pravio velike i drastične razlike u tjelesnoj težini. Tokom snimanja filma "Batman" Bejl je bio u odličnoj formi jer je nekoliko mjeseci proveo u intenzivnim treninzima. Sa druge strane, za potrebe uloge u filmu "The Machinist", Bejl je drastično smršao i za veoma kratak period izgubio 28 kilograma. Svojim obožavaocima je poručio da za njega ovo nikada nije bio veliki izazov. Kada želi da smrša, onda ništa ne jede. Kada želi da se ugoji, onda dnevno jede više puta.

Robert Deniro

Slavni holivudski glumac Robert Deniro je za ulogu taksiste koja mu je donijela slavu jedno vrijeme stvarno radio kao taksista. Glumac je nakon premijere ovog filma priznao da se mjesecima spremao za ovu ulogu tako što je radio smjene od 12 časova kao taksista. Deniro smatra da je jedino na taj način mogao u potpunosti da uđe u svoj lik. Legende kažu da je i tokom samog snimanja na pauzama kupio putnike i vozio ih na razne lokacije širom Njujorka.

Šaja Lebaf

Za svoju ulogu u filmu "Fury" iz 2014. godine, glumac Šaja Lebaf je dao sve od sebe. On je priznao da je po početku snimanja od režisera dobio naređenje da želi da cijela postava da sve od sebe u ovom filmu. Dan nakon što je dobio posao, Lebaf se pridružio Nacionalnoj gardi.

"Potpuno sam se predao pozivu i postao kaplar u jedinici pješadije. Proveo sam nekoliko mjeseci u vojnoj bazi. Kasnije sam se priključio ostatku glumačke postave u bazi 'Fort Irvin', gdje sam izvadio sebi zub, nožem unakazio lice i danima posmatrao kako konji umiru. Pored toga nisam se kupao nekoliko mjeseci", rekao je Lebaf.

Leonardo Dikaprio

Susret glumca Leonarda Dikaprija u filmu "Povratnik" sa grizlijem mu je donio nagradu "Oscar", ali glumac priznaje da je svoj život ugrozio nekoliko puta tokom snimanja ovog filma.

"Mogu da nabrojim 30 do 40 stvari koje su bile najteže koje sam uradio u životu, a koje su se desile tokom snimanja ovog filma. Bilo da sam ulazio u hladnu rijeku, spavao u životinjskim skloništima, ili na osnovu onoga što sam jeo tokom snimanja, sve situacije su bile opasne po život", rekao je Dikaprio.

Za potrebe ovog filma, Dikaprio se uvukao u leš konja u kojem je proveo cijelu noć.

Džon Krasinski

Glumac Džon Krasinski kojeg je publika pamtila po ulozi u seriji "Kancelarija" je izašao iz mirnog i povučenog lika i prošao niz rigoroznih treninga i obuka koje je vodio bivši pripadnik američkih "Foka".

"Zajedno s ostalom postavom filma '13 časova' učio sam kako pucati iz raznog vatrenog oružja, naučili smo kako manevrisati kroz prostorije bez svjetla, naučili smo kako se kretati kroz zgrade u plamenu. Tokom tog perioda bio sam u najboljoj životnoj formi", rekao je Krasinski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije