Književnost

Book fest u Tuzli predstavlja izdavače iz BiH i regije - svi naslovi uz visoke popuste

Book fest u Tuzli predstavlja izdavače iz BiH i regije - svi naslovi uz visoke popuste
Book fest u Tuzli predstavlja izdavače iz BiH i regije - svi naslovi uz visoke popuste

TUZLA - U okviru 16. Međunarodnih književnih susreta „Cum grano salis“ danas je počeo Drugi „Tuzla Book Fest“ na Trgu slobode u Tuzli koji će trajati do 4. Spetembra. Bit će predstavljene izdavačke kuće iz Sarajeva, Zenice, Neuma, Zagreba i Prijedora.

Na tuzlanskom Trgu slobode bit će postavljena centralna pagoda površine 200 m² gdje će se predstaviti profesionalne izdavačke kuće „Buybook“, „Šahinpašić“ i „ University press „ iz Sarajeva, „Vrijeme“ iz Zenice, „Naklada“ iz Neuma,  „V.B.Z. „ iz Zagreba  i „Nostalgija“ iz  Prijedora. Svi oni će imati priliku predstaviti nove naslove iz BiH i iz Srbije. U okviru Tuzlanske knjižne pozornice, čije će moderatorice biti Zara Malićbegović i Vesna Kadrić, organizovat će se susreti i druženje sa autorima i autoricama i predstaviti njihovi novi naslovi.

„Nakana je da pokažemo što bosanskoherecegovački i profesionalni izdavači iz regiona nude. Želimo da na jedan relaksirajući način približimo knjige čitateljstvu i ljudima koji vole knjigu.“- kazao je Dragan Marković, direktor IKD „University press“ Sarajevo.

Priliku za predstavljanje dobili su mladi autori Amra Deliomerović, Petar Janjatović, Ernad Osmić, Emina Osmić - Hajdarević i Mirjana Đapo. Planirano je predstavljanje zbirke pjesama preminule Irene Savić.

Svi izloženi naslovi će se moći nabaviti uz visoke popuste. Na ovogodišnjem Tuzla „Book Festu“  izdavači će omogućiti nabavku udžbenika i priručnika za osnovne i srednje škole po povoljnim cijenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije