Književnost

Bora Ðorđević predstavio poetsku knjigu 'Pusto ostrvo'

Bora Ðorđević predstavio poetsku knjigu 'Pusto ostrvo'
Foto: N.N. | Bora Ðorđević predstavio poetsku knjigu 'Pusto ostrvo'

BEOGRAD - Francuska 7, (Dom knjige) bila je danas prepuna obožavalaca muzičara Bore Ðorđevića, poznatijeg kao Bora Čorba, koji je promovisao svoju desetu knjigu poezije "Pusto ostrvo", u izdanju Arte.

O Bori kao pjesniku u superlativima su govorili akademik, pjesnik, Matija Bećković, autor recenzije Miodrag Jakšić, izdavač i pjesnik i još jedan kolega po peru Predrag Jakšić, a autor je na opšte oduševljenje publike govorio svoje stihove.

Izdavač Miodrag Jakšić je skrenuo pažnju na opremu knjige, jer se razlikuje od prethodnih Borinih po tome što su sve fotografije u koloru i ilustruju njegov život i kartijeru od rođenja. Na mnogim slikama je Bora Čorba u prirodi, pa i na pustom ostrvu kome je posvetio jednu pesmu za koju je komponovao i muziku.

Jakšić je kazao da je knjiga koja ima oko 200 strana ilustrovana sa devedesetak fotografija, a stihovi su podijeljeni po tematici na: ozbiljne, dječije, neozbiljni ciklus, pjesme koje su snimili drugi, trilogija, uzbuna, kosovski ciklus, aktuelne pjesme...

Pjesnik je priznao da mnoge neće dobiti muzičku pratnju niti će postati hotivi, ali da ih on voli i da ih je zato štampao.

Prema Bećkovićevoj ocjeni Bora Čorba zaslužuje Nobelovu nagradu, kao i Bob Dilan, i to samo za riječi i muziku za pjesmu "Pogledaj dom svoj, anđele".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije