Književnost

Djela Rudićeve i Batinićeve pred čitaocima

Djela Rudićeve i Batinićeve pred čitaocima
Foto: N.N. | Djela Rudićeve i Batinićeve pred čitaocima

NOVI SAD - "Druga strana ogledala" Suzane Rudić i "Antikitera" Aleksandre Batinić nove su zbirke poezije objavljene u izdanju "Brankovog kola" koje su na "Proljećnim Brankovim danima" i u sklopu obilježavanja Svjetskog dana poezije predstavljene u četvrtak uveče u Gradskoj biblioteci Novog Sada.

U pozdravnoj riječi Nenad Grujičić, predsjednik "Brankovog kola", istakao je značaj štampanja novih pjesničkih knjiga na početku godine, a povodom 195. godišnjice od rođenja Branka Radičevića.

Ukazao je na talentovan pjesnički rukopis dvije poetički različite pjesnikinje, koje njeguju samorodan i kultivisan pjesnički izraz.

Kao recenzent i urednik ovih knjiga u izdanju "Brankovog kola", istakao je živorodnost njihove pojave koja garantuje nepresušnu i neuništivu ljepotu i snagu poezije kao besmrtnog duhovnog fenomena u svim vremenima.

Mladi pjesnik i kritičar Rastko Lončar o novim knjigama Suzane Rudić i Aleksandre Batinić imao je riječi hvale i konkretnu generacijsku podršku. Istakao je da "Druga strana ogledala" Suzane Rudić, iskreno govoreći, otkriva znatan napredak u odnosu na njenu prvu knjigu.

"Knjiga ne dopušta nestrpljivog čitaoca, koji bi, čim otvori knjigu, da pročita remek-delo i knjigu odloži na neodređeno. Ona je, odista, knjiga, a ne zbirka. Suzanin lirski svet se definiše kroz traganje", rekao je Lončar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije