Književnost

Do 70 odsto popusta na Salonu knjiga u Sarajevu

Do 70 odsto popusta na Salonu knjiga u Sarajevu
Do 70 odsto popusta na Salonu knjiga u Sarajevu

Zimski salon knjige bit će održan od 12. do 24. decembra ove godine u galeriji "Kolegijum Artistikum" u Sarajevu.

Riječ je o tradicionalnom prodajnom sajmu knjiga, koji se već sedmi put održava u Sarajevu, u organizaciji Izdavačke kuće "Šahinpašić".

Ove godine, kako su kazali iz Izdavačke kuće "Šahinpašić", na 61 štandu izlagaće više od 100 izdavača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

"Ulaz će biti besplatan, a popusti će biti do 70 odsto. I ovaj put izdavači će ponuditi najnovija izdanja, ali i stare naslove po veoma povoljnim cijenama", kažu u Izdavačkoj kući "Šahinpašić".

I ove godine, pored prodaje knjiga na štandovima, bit će organizirane i promocije i predstavljanja novih knjiga izdavača iz regiona.

"Učešće na Salonu knjige potvrdili su svi prošlogodišnji izlagači, a mi se nadamo kako će i ove godine broj posjetilaca biti veliki, jer ovo su predblagdanski dani i knjiga je lijep poklon", nadaju se u Izdavačkoj kući "Šahinpašić".

Organizator Zimskog salona knjige izdvojio je naslove novih djela koja će biti ponuđena posjetiteljima: "Vučija jazbina" Hilari Mantel, "Lovac na divlju ovcu" Harukija Murakamija, "Spavaj Anđela/Amanet II" Nure Bazdulj-Hubijar, a od literature za djecu pripremili su knjige o Winnie vještici.

U toku 7. zimskog salona knjige bit će predstavljeno i novo izdanje knjige "Šahrijarov prsten" Dževada Karahasana, u izdanju "Conectuma".

Prošle godine Zimski salon knjige posjetilo je više od 20.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije