Književnost

Izdavač godine "Akademska knjiga"

Izdavač godine "Akademska knjiga"
Foto: rtv | Izdavač godine "Akademska knjiga"

BEOGRAD - Izdavačka kuća "Akademska knjiga" iz Novog Sada proglašena je izdavačem godine na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

U obrazloženju žirija navodi se da ova izdavačka kuća kontinuirano objavljuje reprezentativne naslove iz oblasti književnosti, filozofije, nauke i umjetnosti uglednih domaćih i stranih autora.

Žiri, koji su činili Dragan Simeunović, Slobodan Kanjevac, Dragana Kovačević, Tiodor Rosić i Želidrag Nikčević, ocijenio je da je "osobenost ovog izdavača u afirmaciji nesporne stvaralačke vrijednosti".

Direktor "Akademske knjige" Bora Babić zahvalila je na priznanju i istakla da je iznenađena nagradom s obzirom na to da godinama ne dobijaju na Sajmu knjiga štand u skladu sa svojom izdavačkom produkcijom.

Govoreći o izdanjima "Akademske knjige", Babićeva je rekla da je njihov moto - "knjige mijenjaju svijet", te shodno tome objavljuju izdanja koja obrazuju čitaoce i podstiču na kritičko promišljanje, prenose beogradski mediji.

U užem izboru za izdavača godine bili su i izdavačke kuće "Službeni glasnik", "Zavod za udžbenike", "Geopoetika" iz Beograda i "Agora" iz Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije