Književnost

Izlazi knjiga intervjua Stouna sa Putinom

Izlazi knjiga intervjua Stouna sa Putinom
Foto: Ilustracija | Izlazi knjiga intervjua Stouna sa Putinom

Film Olivera Stouna o Vladimiru Putinu privukao je veliku pažnju u svijetu. Film se bavi najintimnijim temama o kojima Putin nikada prije nije govorio nekom autoru sa Zapada.

„Gledajte moj film o Putinu, to je film o dobru“, rekao je Oliver Stoun na filmskom festivalu u Sarajevu o svom filmu napravljenom na osnovu svog razgovora sa ruskim predsjednikom koji je trajao 19 sati.

Intervju je izazvao veliko interesovanje gledalaca, pa je na osnovu njega objavljena i knjiga u koju su ušli i dijelovi teksta koji nisu stali u četvorosatni film.

Knjigu, za koju su autorska prava otkupile najpoznatije izdavačke kuće u svijetu, prva u Evropi objavljuje izdavačka kuća „Russika“ iz Beograda.

Odmah potom knjiga će izaći i u Moskvi. Taj izuzetni dokumentarac pruža dubok uvid u Putinov lični i profesionalni život, a vremenski i tematski se dotiče Putinovog odrastanja u doba komunizma, njegovog uspona na vlast, odnosa sa četiri američka predsjednika i njegovih iznenađujućih stavova o trenutnim američko-ruskim odnosima. Film se bavi najintimnijim temama o kojima Putin nikada prije nije govorio nekom autoru sa Zapada.

U junu je američki reditelj Oliver Stoun, trostruki oskarovac, promovisao svoj četvorosatni dokumentarni film „Intervju sa Putinom“. Premijera je izazvala pravu buru negodovanja u američkim medijima, pa se Putinovo pitanje: „Šta ćete ako krenu da vas biju?“, pokazalo kao ispravno.

(NN/sputniknews.com)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije