Književnost

Izložba knjiga i radionica o značaju poznavanja više jezika

Izložba knjiga i radionica o značaju poznavanja više jezika
Foto: N.N. | Izložba knjiga i radionica o značaju poznavanja više jezika

SREBRENICA - Organizovanjem radionice za zainteresovane učenike za učenje stranih jezika danas je u srebreničkoj Narodnoj biblioteci obilježen Evropski dan jezika, a u okviru tradicionalne akcije "Septembarski dani knjige".

O značaju učenja, srodnosti stranih jezika i njihovom najlakšem učenju, govorila je profesor grčkog jezika Una Zečić.

Radionici su prisustvovali učenici koji smatraju da poznavanje više jezika predstavlja bogatstvo koje omogućava bolju komunikaciju među ljudima, lakše snalaženje u svijetu i brži dolazak do zaposlenja.

"Radionica je imala interaktivni karakter i pokazala je zainteresovanost učenika, jer poznavanje više stranih jezika predstavlja preduslov za lakše usvajanje novih znanja i kultura", rekla je Srni bibliotekarka Violeta Radić.

Ona je podsjetila da je nedavno u ovoj biblioteci obilježen Međunarodni dan pismenosti, te da je u okviru akcije "Septembarski dani knjige", koja još traje, biblioteci poklonjeno 55 knjiga, među kojima i nekoliko novih naslova koje ova ustanova nije imala u svom knjižnom fondu.

Povodom Evropskog dana jezika u ovoj biblioteci priređena je mini-izložba knjiga i publikacija na stranim jezicima, a srebrenička biblioteka raspolaže sa 1.800 knjiga na stranim jezicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije