Književnost

Iznajmljivala knjigu pa postala izdavač

Iznajmljivala knjigu pa postala izdavač
Iznajmljivala knjigu pa postala izdavač

Mlada Kruševljanka Ana Berbakov je u decembru 2013. godine iznajmljivala svoj knjiški prvenac, detektivski roman Operacija Eros za samo jedan dinar.

Tada je dala oglas u lokalnom nedjeljniku i uspijela da dođe do čitalaca. Tri i po godine kasnije, ova domišljata autorka i dalje stvara, objavljuje, slika i dizajnira, ali sada ima sopstvenu izdvačaku kućui popularan brend koji se može naći na šoljama, bedževima, majicama, obeleživačima za knjigu.

"Interesovanje za moju prvu knjigu koju sam isporučivala lično, bilo je izuzetno, ali kako je vrijeme prolazilo, nije bilo potrebe za rentiranjem romana - našao je put do obožavaoca trilera", pričasvestrana književnica Ana Berbakov.

Imala je više od 20 uspješnih promocija u zemlji. Potom je rješila da razvije stvaralaštvo i na druge grane i samostalno se pojavila pod nazivom "Štand jednog pisca" na Sajmu knjiga u Beogradu.

Ispostavilo se da je to pojavljivanje bio početak nove faze u karijeri mlade autorke. Uslijedilo je objavljivanje knjige ljubavno-astroloških pjesama "Svetlost svesti", a potom i drugog romana o detektivki Sofiji Kovač pod nazivom "Dijamantska prašina". U međuvremenu, 25. septembra, 2015.godine Ana je osnovala izdavačku kući "Cezar buks" i zaštitila dizajnerski brend "Ket korners". Tokom prošle godine počela je da promoviše oba "proizvoda".

"Ljubav prema slikarstvu i dizajnu prenela sam na originalni brend, a pod imenom 'Ket korner' su moja slikarska djela odštampana na tekstilu, keramici, drvetu, pojašnjava nam umjetnica. Koncept poslovanja i predstavljanja je osmišljen kao kutak, odnosno polica koja nudi asortiman odjevnih i drugih predmeta.

Dizajnirala i automobile

Ana Berbakov dovršava treći nastavak krimi-storije o Sofiji Kovač i osmišljava nove slike mačaka za brend "Ket korner". Da je jednako uspiješna i u slikanju i dizajnu dokaz je rezultat poziva "Mikser festivala" i kompanije MINI Srbija prošlog juna, za kreiranje zvaničnog vozila atraktivnog festivala. Dizajn Ane Berbakov osvojio je prvo mjesto, a pobednička ideja prenijeta je na jedan autentični mini-kuper SD.

Od bluza do fasade

Darovita književnica, slikarka i dizajnerka u međuvremenu brendira i proizvode koje nije sama napravila, a ne bi, dodaje, odbila ni saradnju sa drugim kompanijama. Kaže da sve u životu može da se brendira, od bluze do fasade. Dobrom organizacijom, autorka uspijeva da stvara i da radi u lokalnom vodovodu. Vjeruje da nema posla koji ne može da se radi kreativno.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije