Književnost

Književno veče sa dobojskim pjesnicima

Književno veče sa dobojskim pjesnicima
Foto: N.N. | Književno veče sa dobojskim pjesnicima

DOBOJ - Narodna biblioteka u Doboju organizovala je književno veče "Druženje sa dobojskim pjesnicima", čime je okončana ljetna pauza u radu ove ustanove.

Bibliotekar Ivana Bukejlović navela je da je riječ o prvom kulturnom događaju nakon ljetne pauze i najavila za naredni period organizovanje sličnih aktivnosti.

Ona kaže da je zadovoljna sinoćnjom manifestacijom na kojoj su, osim članova dobojskog Književnog kluba "Jovan Dučić", učestvovali i književnica Jovanka Stojčinović Nikolić iz Doboja, te Milica Jeftimijević Lilić iz Beograda.

Milan Kuzmić, član Književnog kluba "Jovan Dučić", kaže da javni nastupi književnika znatno doprinose popularizaciji pjesništva i poezije.

On je najavio da ovaj klub raspisuje književni konkurs "Srpske golgote 20. vijeka" posvećen Danu sjećanja na žrtve Dobojskog logora smrti 1915-1917.

Jovanka Stojčinović Nikolić ocijenila je pozitivnim susret književnika, ističući da oni grade mostove od riječi i spajaju sve koji vole pisanu riječ.

Pjesnikinja Milica Jeftimijević Lilić iz Beograda kaže da je redovan gost u Doboju pišući recenzije drugim autorima ili predstavljajući svoju poeziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije