Književnost

Kusturica domaćin susreta pisaca "Beogradski kontrapunkt"

Kusturica domaćin susreta pisaca "Beogradski kontrapunkt"
Kusturica domaćin susreta pisaca "Beogradski kontrapunkt"

U "Jugoslovenskoj kinoteci" u Beogradu danas i sutra biće održan susret pisaca "Beogradski kontrapunkt", čiji će domaćini biti proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica i ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević.

Portparol "Jugoslovenske kinoteke" Dragan Marinković potvrdio je da će ovogodišnjem susretu pisaca prisustvovati, između ostalih, Petar Handke, Milovan Danojlić, Ju Hua, Frederik Begbede i Zahar Prilepin.

Cilj susreta, čiji je inicijator Ministarstvo kulture Srbije, jeste da se ubuduće svake godine organizuju susreti na kojima će se okupiti umjetnici, ne samo pisci, već i reditelji, likovni umjetnici, scenaristi i drugi koji se bave kulturom na direktan ili indirektan način i koji su prepoznatljivi na međunarodnoj sceni.

Ministar Vukosavljević rekao je "Politici" da preuzimanjem inicijative za organizaciju ovog skupa Ministarstvo želi da pošalje poruku i srpskim ustanovama kulture da osavremene svoj sadržaj i da budu hrabrije da bi Beograd postao jedno od prepoznatljivih mjesta na kulturnoj mapi Evrope i svijeta te mjesto susreta, dijaloga i otvorenih razgovora.

Susret pisaca je oba dana predviđen od 14.00 do 17.00 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije