Književnost

Mladi autori snaga "Brankovog kola"

Mladi autori snaga "Brankovog kola"
Foto: NN | Mladi autori snaga "Brankovog kola"
M. Rakulj

SREMSKI KARLOVCI - Nastavljajući tradiciju njegovanja svježine pjesničkog jezika i srpske književnosti, kao jedini izdavač na Balkanu koji se bavi isključivo poezijom, "Brankovo kolo" objavilo je tri nove pjesničke knjige mladih autora.

Iz štampe su upravo izašle zbirke poezije: "Striži masku, konak nemaš" Gorice Ramilović, "Antologija savremenog pesništva/Antologija svevremenog rečništva" Dušana Zaharijevića i "Kad uhvatim tišinu" dvojice autora Nikole Rausavljevića i Milana Ćosića.

Zanimljivo je da niko od nabrojanih pjesnika nema više od 26 godina, a da su svi odreda diplomirali srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

 Time je uz nesporan talenat i jezičko umijeće ovih autora "Brankovo kolo" još jednom pokazalo veliku naklonost i konkretnu pomoć prema onima pred kojima je očigledna književna budućnost.

Knjige će uz bogat pjesnički program biti predstavljene na 46. "Brankovom kolu", koje će biti održano od 8. do 18. septembra u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu.

Koncept čuvene jesenje pjesničke manifestacije još je u razradi, a ono što je poznato jeste da će besjedom o Branku Radičeviću, 46. izdanje "Brankovog kola" otvoriti ugledni pjesnik Stevan Tontić. Takođe, pored ovogodišnjeg istaknutog laureata nagrade "Branko Radičević", Jirgena Izraela iz Njemačke, najavljen je i dolazak makedonskih pjesnika Hristea Petreskija i Trajčeta Kacarova.

 

 

 

Poštovani čitaoci! "Nezavisne novine" pustile su aplikaciju beta verzije komentara. Molimo Vas da Vaša iskustva i zapažanja podjelite s nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Potpisan ugovor  "Tri B"
Književnost

Potpisan ugovor "Tri B"

Kecman na turneji po Sloveniji
Književnost

Kecman na turneji po Sloveniji

Najčitanije