Književnost

Održano književno veče povodom Dana zaljubljenih

Održano književno veče povodom Dana zaljubljenih
Foto: Srna | Održano književno veče povodom Dana zaljubljenih

MRKONJIĆ GRAD - Na književnoj večeri koju je organizovao Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada promovisani su radovi 18. Međunarodnog konkursa ljubavne poezije "Pjesma nad pjesmama" o temi "Bez ljubavi tvoje".

Na konkurs je pristiglo 1.650 pjesama od 550 autora sa prostora bivše Jugoslavije, te iz Bugarske, Austrije, Njemačke, Kanade, Izraela i Italije.

Radovi su nagrađivani u različitima kategorijama - Mlade nade, Svici ljubavne poezije i Afirmisani pjesnici.

Glavna nagrada "Pjesma nad pjesmama", koja se dodjeljuje po pozivu, pripala je novosadskom književniku Milanu Nenadiću za pjesmu "Pismo kćeri Mariji", kao i za cjelokupan opus ljubavne poezije koju je do sada napisao.

Nenadiću, koji nije mogao doći zbog opravdanih razloga, nagrada će biti naknadno uručena.

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo rekao je sinoć novinarima da je za proteklih 18 godina kroz konkurs prošlo 4.075 učesnika sa 10.536 pjesama.

"Ovaj konkurs je za 18 godina strpljivog rada opravdao smisao postojanja da se kroz pjesmu na jednom mjestu okupi mnogo pjesnika sa različitih prostora i da se kroz poeziju upoznaju", istakao je Ćoćkalo.

Jedna od nagrađenih je i banjalučka književnica Sava Guslov Marčeta, koja je sinoć pročitala svoju nagrađenu poemu "Oćutana čestitka".

"Želim da potraje ovo mrkonjićko pjevanje o ljubavi i da bude što više mlađih učesnika na konkursima. Želim da se poezija i ljubav produže u vječnost", navela je Marčeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije