Književnost

Osam naslova u konkurenciji za nagradu "Mali princ"

Osam naslova u konkurenciji za nagradu "Mali princ"
Foto: N.N. | Osam naslova u konkurenciji za nagradu "Mali princ"

SRAJEVO - Pripreme za 15. Međunarodni dječiji festival "Vezeni most 2018", kako je saopšteno iz Društva prijatelja knjige "Mali princ" Tuzla, u punom su jeku.

Festival "Vezeni most", na kome će biti uručene nagrade za nominaciju i nagrada "Mali princ" za najbolju dječiju knjigu u regionu, planiran je za oktobar.

Gošća ilustratorka  ove godine je  beogradska umjetnica Ana Grigorjev, koja će uraditi plakat ovogodišnjeg "Vezenog mosta", prirediti u Tuzli izložbu svojih ilustracija i održati umjetničke radionice sa likovnim talentima.

Svoj dio posla odradili su i selektori: Ibrahim Kajan (BiH), Svetlana Kalezić-Radonjić (Crna Gora), Marina Gabelica (Hrvatska) i Zorana Opačić (Srbija), pa je poznato svih osam knjiga nominiranih za «Malog princa».

U konkurenciji za bronzanu statuu "Malog princa", ove godine su "Vjetrić nestaško", Jelene Glišić i "Djeca koja lete", Nure Suljkanović (BiH), "Puh Đorđe i duhovi Triftara", Žarka Vučinića i "Zovu me Čupa", Nataše Nelević (Crna Gora), "Dom iza žice", Jasminke Tihi-Stepanić i "Sve o Evi – Vodič za sanjare", Nene Lončar (Hrvatska), "Krokodil peva", Vesne Aleksić i "Banda neželjenih ljubimaca", Uglješe Šajtinca (Srbija).

Knjige su izašle u izdanju "Art scene" Banjaluka, izdavačke kuće "Lijepa riječ" Tuzla, izdavačke kuće "Grigorije Dijak", Podgorica, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, Naklade "Ljevak" Zagreb, "Kreativnog centra" Beograd i "Pčelice" Čačak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije