Književnost

Pisci iz 10 zemalja u Banjaluci

Pisci iz 10 zemalja u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Pisci iz 10 zemalja u Banjaluci

BANJALUKA - U okviru 22. međunarodnog sajma knjige u Banjaluci danas će biti upriličena tri događaja, počevši od popodnevnog termina kada će se čitalačkoj publici predstaviti tri pisca iz Republike Srpske, Srbije i Rusije.

Svoje knjige na sajamskoj bini tačno u 12 časova promovisaće Vjačaslav Kuprijanov, Selimir Radulović i Ranko Risojević, dok će se u 17 časova svojim djelima predstaviti Benedikt Dirlih iz Njemačke, Natalija Rumarčuk iz Rusije, potom Mićo Cvijetić iz Srbije i Ranko Preradović Deda iz Republike Srpske.

U okviru Međunarodnih susreta pisaca, koji su sinoć u sklopu sajma knjige trebalo da budu otvoreni po drugi put, u banjalučkoj Gimnaziji večeras u 19 časova predstaviće se pisci iz Rusije, Bugarske, Njemačke, Litvanije, Engleske, Slovačke, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Ljubitelje pisane riječi u pomenutim terminima i u narednim danima očekuju promocije knjiga iz RS, regiona i svijeta, a na sajmu knjige do 18. septembra predstaviće se i bogata izdavačka produkcija.

Svi koji pođu u potragu za knjigama moći će da pronađu najnovije naslove svih žanrova, kao i stručnu literaturu i školske udžbenike. Tako će Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo na sajmu obilježiti 25 godina postojanja, ali i peti rođendan nagrade za najbolji neobjavljeni roman "Zlatna sova". Dodjela nagrade "Zlatna sova" biće upriličena večeras, s početkom u 20 časova u KC Banski dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije