Književnost

"Pobjednik je sam", neobičan roman Paula Koelja

"Pobjednik je sam", neobičan roman Paula Koelja
Foto: Ilustracija | "Pobjednik je sam", neobičan roman Paula Koelja

"Pobjednik je sam” napet je roman jednog od najpopularnijih pisaca u svijetu, Brazilca Paula Koelja, čija se radnja odvija u glamuroznom svijetu mode i filma, sa kriminalistickim zapletom i temom opsjednutosti slavom.

Roman koji je objavila "Laguna" je potpuna novina za Koelja da radnju svog romana smješta na scenu glamuroznog filmskog festivala u Kanu.

"Ljudi nikada ničim nisu zadovoljni. Ako imaju malo, žele mnogo. Ako imaju mnogo, žele još više. Ako imaju još više, žele da budu zadovoljni sa malo, ali nisu u stanju da se u tom smislu potrude", kazao je pisac objašnjavajući šta je želio da pokaže ovim svojim djelom.

"Priča koja slijedi je ogledalo svijeta u kojem živimo, gdje nas trka za bogatstvom i uspjehom često sprečava da čujemo ono što nam srce šapuće" izjavio je Koeljo.

U romanu "Pobjednik je sam” Koeljo prikazuje svijet filmskog festivala gdje se okupljaju slavne ličnosti iz svijeta mode i filma. 

Neke od njih su se uspjele do samog vrha i ophrvane su strahom da ne padnu sa tih visina, jer novac, moć i slava za njih su ulozi zbog kojih su spremni na sve, po bilo koju cijenu.

U ovom savremenom vašaru taštine sreću se ruski milioner Igor Malev, modni kreator i magnat Hamid Husein, američka glumica Gabrijela, ambiciozni detektiv Savoj, koji se nada da će riješiti slučaj svog života, i Jasmin, manekenka na pragu uspješne modne karijere...

Autor više bestselera prevedenih na više od 80 jezika, Paulo Koeljo, smatra se najuticajnijim savremenim piscem. Njegova djela prodata su širom svijeta u tiražu od preko 150 miliona primjeraka i objavljena su u 170 zemalja.

Romanom "Alhemičar", pričom koju smatraju bezvremenom i koja inspiriše generacije čitalaca, Koeljo je stekao svjetsku slavu.

Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda 2009. godine kao autor čiji je roman ("Alhemicar") najprevođeniji na svijetu. Rođen u Rio de Žaneiru 1947. godine, dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada. Izabran je za člana Brazilske književne akademije 2002. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije