Književnost

Počinje Festival poezije u Francuskoj

Počinje Festival poezije u Francuskoj
Počinje Festival poezije u Francuskoj

Na Festival poezije "Živi glasovi Mediterana", koji se održava od 24. jula do 1. avgusta u Setu (Francuska), a na kojem učestvuju eminentna imena današnjice, pozvan je i književnik Nikola Vukolić, jedini predstavnik BiH.

"Srećan sam što ću učestvovati na ovom naprestižnijem festivalu poezije u svijetu, pogotovo u gradu gdje sam već imao promociju svoje knjige na francuskom. Drago mi je i što je moja poezija, kao jedinog autora sa ovih prostora, ranije bila zastupljena u antologiji svjetske poezije, objavljene u Francuskoj, a i ove godine je uvrštena i objavljena u antologiji. Biti u ovoj antologiji velika je čast za svakog pisca, pogotovo za nas koji dolazimo iz manjih zemalja", rekao je Vukolić.

Izrazio je zadovoljstvo što je od organizatora zamoljen da predstavi izdavaštvo Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd, posebno Biblioteku Prevodi, po čemu je Zadužbina, pa i Banjaluka, u svijetu poznata. U okviru posebnog programa Zadužbina će izložiti i predstaviti više dvojezičnih knjiga - na srpskom i francuskom, među kojima je "Jablan" Petra Kočića, koja je upravo izašla iz štampe u izdanju Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd i Zavičajnog društva "Zmijanje".

Ovaj živopisni grad, koji podsjeća na Veneciju, tokom devet dana postaće grad lijepih riječi i grad stihova.

Festival poezije "Živi glasovi Mediterana" već 18 godina ugošćuje pjesnike i umjetnike sa prostora Mediterana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije