Književnost

Predstavljen književni rad Mirka Vukovića

Predstavljen književni rad Mirka Vukovića
Foto: N.N. | Predstavljen književni rad Mirka Vukovića

BEOGRAD - U Udruženju književnika Srbije u Beogradu danas je predstavljen književni portret Mirka Vukovića iz Čelinca, u okviru manifestacije "Dani Republike Srpske u Srbiji".

Vuković, koji je autor 15 knjiga, kaže da je prvenstveno srpski pisac.

"Ako išta može biti dominantna crta mog pisanja - poezije, proze i kritike, jeste suplement tog nacionalnog, i možda, i prije tog nečeg duhovnog i religioznog", rekao je Vuković i istako da je nacionalno, ako nema duhovnog, isprazno.

Književni portret Vukovića oslikao je književnik Zoran Kostić koji je u izjavi novinarima ukazao i na značaj održavanja manifestacije "Dani Republike Srpske u Srbiji" i sa aspekta kulture.

"Svake godine se u Srbiji predstavi nekoliko značajnih pisaca koji nemaju drugu mogućnost da ih na pravi način upozna publika u Srbiji, a što je veliki podstrek", rekao je Kostić.

"Dani Republike Srpske u Srbiji" se održavaju od 3. do 8. septembra i imaće ukupno 25 programa u 19 gradova i opština u Srbiji u 35 izvođenja.

Ovu šestu manifestaciju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, sa željom da građanima Srbije predstavi kulturu, umjetnost, nauku, prosvjetu i privredu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije