Književnost

Scena je mjesto za poetsku magiju

Scena je mjesto za poetsku magiju
Foto: N.N. | Scena je mjesto za poetsku magiju
Milan Rakulj

BANJALUKA - O značaju poezije, stvaralačkom procesu i njenoj promociji razgovarano je na radionici koju su s troje srednjoškolaca - Milanom Vidovićem, Dejanom Bilbijom i Marijom Šormaz danas održali članovi banjalučkog benda "Džez poezi kabare" Nebojša Kuruzović i Saša Berendika na sceni Doma omladine u Banjaluci.

Radionica je iskustvena nagrada koju je za učenike nagrađene u oblasti poetskog stvaralaštva na konkursu "Zašto je kultura (meni) važna?" obezbijedilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS u saradnji s umjetnicima. Ujedno je u saradnji s RTRS snimljena druga emisija iz ciklusa "Meni je važna!", koja je dio kampanje popularizacije umjetnosti i kulture te afirmacije mladih talenata, zaokružene  konkursom "Zašto je kultura (meni) važna?".

"Razgovarali smo o tri teme, a to su zašto pišu poeziju i šta im znači, kako je pišu i kako je promovišu. Savjetovali smo im da što više govore svoju poeziju i da je javno iznose, a ne da se fokusiraju samo da izdaju knjigu", ispričao je Nebojša Kuruzović.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije