Književnost

Sutra "Kočićev dan u Beogradu"

Sutra "Kočićev dan u Beogradu"
Foto: Ilustracija | Sutra "Kočićev dan u Beogradu"

BEOGRAD - Delegacija grada Banjaluke sutra će, u okviru obiljavanja "Kočićevog dana u Beogradu", položiti vijence na grob Petra Kočića u Aleji velikana na beogradskom Novom groblju.

Osim delegacije grada Banjaluke, koju će predvoditi vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, vijence će u 11.00 časova na Kočićev grob položiti i predstavnici grada Beograda i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Iz Predstavništva Republike Srpske u Beogradu saopšteno je da će se povodom 52. Kočićevog zbora i 140 godina od rođenja slavnog srpskog književnika i narodnog tribuna, gostima iz Banjaluke i Kočićevim zemljacima - Zmijanjcima, koji žive i rade u Beogradu, obratiti predsjednik Udruženja književnika Srbije Radomir Andrić.

Potom će za članove banjalučke delegacije u 12.30 časova biti organizovan prijem u Gradskoj upravi Beograd, u prostorijama Sekretarijata za kulturu na Trgu Nikole Pašića.

Članovi banjalučke delegacije će u 13.30 časova položiti vijence na Kočićev spomenik u Čuburskom parku, kada će pisci iz Banjaluke i Beograda govoriti svoje stihove.

Uveče je u Klubu književnika, u prisustvu direktora Predstavništva Republike Srpske Mlađena Cicovića, planirano književno veče posvećeno Kočiću, na kojem će srpski pisci govoriti o Kočićevim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije