Književnost

Tajnoviti pisac iz Tuzle riječima dotakao mnoga srca

Tajnoviti pisac iz Tuzle riječima dotakao mnoga srca
Tajnoviti pisac iz Tuzle riječima dotakao mnoga srca

Želja za pisanjem i riječi koje nastaju iz izoštrenog pera, proživljenog iskustva uz neodoljivu esenciju emocija prekrivenu velom tajne uspješno su našli put do srca svih istinskih zaljubljenika u njegove stihove i citate, a riječ je o mladom piscu iz Tuzle Alenu Agiću, na društvenim mrežama poznatijem kao Magic Whisperer, što u prevodu znači Šaptač magije.

Ovaj mladić uspješno intrigira virtuelnu i realnu javnost dozom tajanstvenosti, ali najviše savršenom igrom riječi zahvaljujući kojima je postao poznat širom Balkana.

O sebi ne govori mnogo, navodeći da ima 26 godina, živi u Tuzli gdje je završio srednju školu i fakultet, ali da "svoju magiju šapuće na granici snova i realnosti".

"U slobodno vrijeme pišem, tačnije hranim svoju dušu", govori Alen i dodaje da piše aktivno od srednje škole, iako svoje radove nije publicirao u tom momentu.

Danas ima brojne pratioce putem društvenih mreža, prvo Twittera, zatim preko Facebooka, gdje ima oko 90.000 oznaka "sviđa mi se", ali i Instagrama, putem kojeg ga prati čak 154.000 fanova. Jedan od njegovih citata glasi: "Svega šest koraka je potrebno do uspjeha. Odluči. Zaboravi. Zaliječi rane. Napuni baterije. Probudi inat. Slavi".

"Slagao bih da kažem kako mi te cifre ne znače, mada zaista ne doživljavam to kao najvažniju kariku mog dosadašnjeg uspjeha. Meni je bitno da ljudi shvataju suštinu, da osjete snagu emocija, jednostavno da ih dodirnem riječima, a ostalo je samo niz okolnosti koje me dodatno motivišu da nastavim dalje", govori Alen.

U skladu sa svojim obavezama on kaže kako aktivno objavljuje postove na sve tri društvene mreže, dok je za njega Instagram najperspektivnija.

Koliku moć imaju njegovi citati govori i činjenica da mu se čitaoci često javljaju, traže pomoć i savjete i, kako kaže, gledaju na njega kao na psihijatra.

"To vam je onaj čiko što liječi glavu i duševni sistem", šali se ovaj mladi pisac i dodaje da se trudi da odgovori na što više poruka.

"Znam koliko boli onaj čas u kojem se hvataš za slamčicu i imaš čudan osjećaj da, ako potoneš, nikad više nećeš moći isplivati na površinu", kaže Alen.

Jedan od njegovih citata je i "U posljednje vrijeme sve češće govorim da sam u redu, a sve rjeđe se iskreno smijem".

Za inspiraciju kaže da je svuda oko nas ukoliko gledamo srcem, te da "svoju magiju pretežno šapuće u noćnim satima, kada se osami, ugasi telefon i počne da vrišti po papiru".

"Svaki napisani tekst je na neki način dio mene, a da bi nešto napisao moraš to makar djelimično proživjeti jer, u protivnom, neće ništa valjati", govori on.

Po prirodi je miran, tvrdoglav i voli da se šali isključivo na svoj račun.

Do sada je Alen objavio dvije knjige "Povratak u budućnost" i "Uđi, nije slobodno", dok je nekoliko poglavlja prve knjige besplatno objavio na internetu.

"Trenutno pišem treći roman, za koji sam siguran da će jednog dana, uz božju pomoć, biti korisno i priznato književno djelo", kazao je Alen.

Dodaje da se ipak ne opterećuje mnogo očekivanjima...

"Kao što kaže citat Meše Selimovića: 'Nikada čovjek ne može sve da predvidi, igramo na sreću više nego što mislimo'. Dakle, život je igra", govori ovaj mladi Tuzlak.

On je s nama podijelio i životni moto za koji kaže da je jednostavan, a glasi: "Cijeni svoje zdravlje. Manje se nerviraj, slušaj omiljenu muziku, izađi napolje i šetaj, misli pozitivno, koračaj sa samopouzdanjem, udahni duboko, ne daj na sebe. Život je kao sat, nikad ne znaš kada će se zaustaviti".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije