Književnost

"Temura" Eve Ras - prva knjiga objavljena u narednoj godini

"Temura" Eve Ras - prva knjiga objavljena u narednoj godini
Foto: Ilustracija | "Temura" Eve Ras - prva knjiga objavljena u narednoj godini

BANJALUKA - Književnik Eva Ras uručila je danas u Banjaluci načelniku gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Nataliji Trivić svoju knjigu "Temura" koju je Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd objavila kao prvu knjigu na svijetu u narednoj godini.

Eva Ras je rekla da prema Banjaluci gaji posebnu ljubav, te izrazila zadovoljstvo što je u prilici da prvi primjerak svoje knjige uruči Trivićevoj.

Trivićeva je zahvalila za poklon, ističući da bi svi trebalo da iskoriste praznike i da se više posvete čitanju i vrijednostima za koje svakodnevna dinamika života ne ostavlja dovoljno prostora.

Direktor i glavni odgovorni urednik Zdužbine Nikola Vukolić naveo je da je roman "Temura" napisan na neobičan način, van svih tokova savremene književnosti.

"Eva Ras je u ovom romanu ispričala svoju biografiju, kao i sve ono što je vidjela i doživjela u životu. U ovoj knjizi ona potpuno iskreno piše o susretima koje je imala sa ljudima", rekao je Vukolić u obraćanju na manifestaciji "Književna staza Djeda Mraza".

U okviru ove tradicionalne manifestacije, čiji je cilj promocija pisane riječi, nekoliko desetina Djeda Mrazova je sa knjigama u rukama, vozeći se oldtajmerima ili šetajući, stiglo do parka i spomenika Petru Kočiću gdje je promovisana knjiga "Temura".

Prije promocije i uručenja prve knjige, Vukolić i književnici Ranko Risojević i Kristina Mrđa položili su vijence na spomenik Petru Kočiću u istoimenom parku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije