Književnost

Teofilović: Knjigom dijelim svoja razmišljanja i sjećanja

Teofilović: Knjigom dijelim svoja razmišljanja i sjećanja
Teofilović: Knjigom dijelim svoja razmišljanja i sjećanja

DERVENTA - U Derventi je promovisana knjiga "Biram slobodu", autora Vesne Teofilović.

Teofilovićeva, koja je pedagog i sertifikovani praktičar transakcione analize, rekla je da je u knjizi ponudila čitaocima 65 smjernica i putokaza koji u bilo kojoj životnoj situaciji lakše vode u pravcu rješenja, saznanja i razumijevanja.

"Knjiga je nastala iz želje da sa čitaocima podijelim svoj lični put razvoja i promjene i sve ono što može da im bude od koristi na putu otkrivanja lične istine. Čitaoci će moći da pročitaju moja razmišljanja, sjećanja na važne trenutke iz mog života koje sam zapisivala i koja dijelim", kaže Teofilovićeva.

Ona je istakla da je u svaku priču utkala svoja najtananija, najiskrenija osjećanja.

Magistar psihologije i psihoterapeut u edukaciji Ivana Živković rekla je na sinoćnjoj promociji da autor predstavlja svoje životno iskustvo i misli koje povezuju sa psihoterepijskim znanjem, filozofskim mislima i religijskim stavovima.

"Ona se čitaocima obraća direktno, na jedna iskren, emotivan i njegujući način, piše jasnim jezikom kako bi je svi razumjeli", dodala je Živkovićeva.

Novinar i pisac Nenad Simić rekao je da je Teofilovićeva objavom prvenca udahnula život svim budućim koje će napisati i da je veoma izazovno i lijepo pisati o slobodi.

"Ona hrabro piše o sebi, jer je pronašla snagu, izvor, spremnost da tako čini. Sjeća se djetinjstva, svih trenutaka u kojima se našla, hoće da nam daruje odgovore na mnoga pitanja, usmjeri u pravcu razvoja i razumijevanja, u smjer ličnog razvoja i promjene. Tako mogu činiti ljudi koji imaju slobodu", naveo je Simić na promociji.

U sklopu promocije učestvovali su pjesnici Jasmina Radanović, Evita Bojkovac, a priču o pigvinu govorio je Justin Teofilović.

Promociji je prisustvovalo sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, predstavnici Srpskog književnog kluba "Vihor", predsjednik lokalne skupštine Marijan Kljajić.

Organizator promocije je Centar za kulturu i Udruženje dopisnika i novinara opštine Derventa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije