Književnost

U Beogradu predstavljena izdanja NUB RS

U Beogradu predstavljena izdanja NUB RS
Foto: Arhivska fotografija | U Beogradu predstavljena izdanja NUB RS

BEOGRAD - Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas su predstavljena izdanja Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, među kojima i "Monografija 150 godina biblioteke - od Srpske čitaonice do Narodne i univerzitetske biblioteke".

Promovisani su i katalog izložbe "Na temeljima Srpske čitaonice; tematski zbornik Srpska čitaonica u Banjaluci" i "Stripovijetke" - stripovi prema pripovijetkama Petra Kočića.

Direktor Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpke LJilja Petrović Zečić rekla je Srni da je 150 godina rijedak jubilej na, kako je navela, ovim našim nesigurnim prostorima u odbrani srpskog jezika i kulture.

Ona je istakla da je ista misija Srpske čitaonice od prije 150 godina i Biblioteke danas, a to je širenje učenosti, pismenosti i čovječnosti.

"U današnje vrijeme imamo mnogu veću odgovornost u očuvanju srpskog jezika, pisma, tradicije i nacionalne kulture srpskog naroda", napomenula je Zečićeva.

Ona je na promociji iskazala posebnu zahvalnost za dugogodišnju uspješnu saradnju direktoru Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađenu Cicoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije