Književnost

U Beogradu promocije knjiga iz biblioteke Književnih susreta

U Beogradu promocije knjiga iz biblioteke Književnih susreta
Foto: Srna | U Beogradu promocije knjiga iz biblioteke Književnih susreta

Knjige "Ćopić" i "Danojlić", prve knjige iz Biblioteke Književnih susreta na Kozari koje su štampane ove godine, biće promovisane na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Promocija će biti organizovana u petak, 26. oktobra, od 17.00 do 18.00 časova na štandu Republike Srpske, u hali dva Beogradskog sajma.

"Promoteri će biti akademik Matija Bećković i priređivač oba ova izdanja Mladenko Sadžak", saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor.

Na promociju su pozvani svi ljubitelji književnosti, dobitnici i dosadašnji učesnici Književnih susreta na Kozari, a najavljen je i dolazak gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, kao svojevrsnog domaćina ove promocije.

Organizacioni odbor Književnih susreta na Kozari odlučio je da pokrene Biblioteku književnih susreta povodom 40. godišnjice smrti Skendera Kulenovića i isto toliko godina od ustanovljenja književne nagrade koja nosi njegovo ime, kao i prvog njenog dobitnika Branka Ćopića.

Ukupno će biti objavljene tri edicije, od kojih je prva "Ovjenčani", gdje će biti objavljeni svi laureati svih nagrada.

Ove godine, uz potpuno finansiranje grada Prijedora objavljene su knjige prvog dobitnika Branka Ćopića i prošlogodišnjeg Milovana Danojlića.

Za sljedeće susrete iduće godine pripremaju se knjige četiri akademika, dobitnika nagrada Književnih susreta na Kozari, i to Milosava Tešića, LJubomira Simovića, LJubivoja Ršumovića i Matije Bećkovića, te knjiga Dragana Kolundžije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije