Književnost

U NJujorku počeo Comic Con: Holivudske zvijezde stigle na sajam stripa

U NJujorku počeo Comic Con: Holivudske zvijezde stigle na sajam stripa
U NJujorku počeo Comic Con: Holivudske zvijezde stigle na sajam stripa

NJUJORK- Najpopularniji kulturni događaj, sajam New York Comic Con otvoren je u njujorškom kongresnom centru "Jacob K. Javits", a već prvog dana je izazvao veliko interesovanje građana i ljubitelja stripova, video igara, filmova i animacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Događaj je počeo jučer, a traje do 11. oktobra. Ispred centra gdje se održava sajam od jutarnjih sati su dugi redovi građana obučenih u kostime akcionih junaka.

Na sajmu su otvoreni štandovi gdje se predstavljaju izlagači iz svijeta industrije stripova. Također na sajmu se organizuju i paneli kao i posebne predstave.

Sve karte za sajam su prodate, a procjene govore da će sajam ove godine posjetiti oko 160.000 ljudi. Prošle godine sajam je posjetila 151.000 osoba.

Među učesnicima na prvom danu sajma nalazile su se i neke poznate ličnosti iz svijeta filma i stripa među kojima je Seth Meyers, David Duchovny, Bryan Cranston i Sarah Michelle Gellar.

Veliko interesovanje građana vlada za panele o filmovima i serijama "Game of Thrones", "The Walking Dead" i "Daredevil".

Prvi New York Comic Con održan je 2006. godine u kongresnom centru "Jacob K. Javits". Ljubitelji stripa i igrica mjesecima unaprijed pripremaju kostime omiljenih likova u kojima će doći na sajam, a svake godine ne mogu se ne primijetiti dugi redovi u kojima posjetioci čekaju da se fotografišu sa nekim od svojih omiljenih likova, koji su na sajmu smješteni u posebnom paviljonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije