Književnost

Vraćena knjiga pozajmljena prije 84 godine

Vraćena knjiga pozajmljena prije 84 godine
Foto: Ilustracija | Vraćena knjiga pozajmljena prije 84 godine

Jedan neimenovani muškarac iz Luizijane, SAD, izbjegao je drakonsku novčanu kaznu tako što je vratio u biblioteku knjigu koja je pozajmljena prije 84 godine.

"Bolje kasno vratiti knjigu, nego nikad, zar ne? Imali smo zanimljiv slučaj kada je jedan muškarac vratio knjigu našoj biblioteci nakon što ju je njegova majka posudila davne 1934. godine, kada je imala samo 11 godina", naveli su iz biblioteke "Shreve Memorial" u Luizijani.

Inače, radi se o djelu "Spoon River Anthology" autora Edgara Lija Mastersa. Knjiga je trebalo da bude vraćena 14. aprila 1934. godine.

Knjiga je zbirka pjesama, koje su u prvom licu ispjevali mrtvi stanovnici izmišljenog grada Spoon River, koje su refleksija na njihove živote i njihovu smrt.

"Čovjek je čistio roditeljsku kuću kada je pronašao knjigu, koju je kasnije odlučio vratiti, a rekao nam je da bi to isto učinila i njegova majka da je još živa", rekao je Džeki Morales, pomoćnik direktora biblioteke "Memorial".

Iz biblioteke su mislili da je naslov na neki način isuviše sablasan da se ponovo pojavi nakon svih ovih godina i to baš oko Noći vještica, napisali su na Facebooku službenici biblioteke "Shreve Memorial".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije