Muzika

2Cellos održali spektakularni koncert u Beogradu

2Cellos održali spektakularni koncert u Beogradu
Foto: Tanjug | 2Cellos održali spektakularni koncert u Beogradu

Reputaciju svjetske muzičke atrakcije, dvojac čelista iz Hrvatske poznatiji kao "2Cellos" opravdao je sinoć spektakularnim nastupom u podnožju Beogradske tvrđave.

Luka Šulić i Stjepan Hauser vitruoznim muziciranjem oduševili su 15.000 fanova koji su iz cijelog regiona stigli na beogradski koncert. Prije nastupa glavnih zvijezda večeri, publika se zagrijevala za spektakl uz izuzetan glas gospel i džez pjevačice Ive Ikon, a potom i rifove najmlađeg poznatog rokera u Srbiji, Džonija Rankovića.

Temperatura u publici je naglo skočila kada su poput rok zvijezda Luka i Stjepan kročili na pozornicu, ali početak koncerta bio je rezervisan za romantične duše.

Obrade tema iz remek-djela filmske umjetnosti, kao što su "Moon river", "Kum", "Vatrene kočije", "Kišni čovjek"... gosti iz Hrvatske odsvirali su u pratnji vrhunskih beogradskih muzičara, među kojima su bili i članovi Beogradska filharmonije.

"Evo, obećavam da nećemo dugo s romantičnim temama da davimo", kazao je Stjepan Hauser i nedugo nakon toga ispunio obećanje.

Uslijedila je žestoka, virtuozna svirka, nabijena energijom koja se prelivala preko podnožja Beogradske tvrđave.

"2 Cellos" su ostali na sceni samo u društvu bubnjara i počele su da "grme" obrade hitova koji su proslavili Majkla Džeksona, ACDC, Nirvanu, Rolingstonse... Sve se pretvorilo u muzički spektakl, s vatrometom za kraj u kojem je uživala publika koliko i protagonisti na sceni.

U nastupu svjetski poznatih muzičara uživali su između ostalih i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije