Muzika

37 godina U2: Dva podatka o njima ne znate!

37 godina U2: Dva podatka o njima ne znate!
Foto: Ilustracija | 37 godina U2: Dva podatka o njima ne znate!

Sjećate li se vremena kada Bono nije bio među rokerskim bogovima? Teško je povjerovati da je nekada mali irski bend U2 nastao u post pank sceni na današnji dan prije 37 godina. Tada je izdat njihov prvi album "Boy".

Postoje mnogobrojne zanimljive priče o bendu U2 i njihovom debitantskom albumu. Jedna od njih je, na primjer, da je bend bio gotovo rasformiran iz religioznih razloga - hrišćanstvo nije podržavalo rok bendove.

Druga je, na primjer, njihova bliska veza sa bendom "Virgin Prunes". Naime, brat Gugija, gitariste Prunesa, Piter Rouen je dečkan s korica albuma, dok je Dik, bubnjar Prunesa brat gitariste U2 Edža.

Fenomenalni bend je postigao nevjerovatan uspjeh i postao jedan od najbećih bendova svih vremena, podario nam  je hitove poput Stories For Boys, The Electric Co., An Cat Dubh, I Will Follow, Out Of Control  i to samo na ovom jednom albumu koji se dana smatra klasikom.

Prije nego što je Bono postao neka vrsta mutacije pesme "The Fly", objavljene su podjednako dobre pjesme, neke čak i bolje i "jače" kao što su October, War, The Joshua Tree, Rattle and Hum ili Achtung Baby​.

Mnogima je ipak prvi album U2 i omiljeni jer je najbliži post panku. Već je on najavio kakav će bend U2 postati u budućnosti.

(Post punk)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije