Muzika

Addiko zvanična partner banka Demofesta

Addiko zvanična partner banka Demofesta
Foto: Ilustracija | Addiko zvanična partner banka Demofesta

BANJALUKA – Mario Ivanković, direktor Addiko Bank a.d. Banja Luka, i Brankica Janković, direktor Demofesta, potpisali su danas ugovor o sponzorstvu jubilarnog 10. izdanja ovog regionalnog muzičkog festivala.

Addiko, zvanična partner banka Demofesta, je po drugi put uz festival, jer je svjesna njegovog posebnog značaja, kako za Banju Luku tako i za povezivanje i razvoj kultura u zemljama regiona.

„Ono što povezuje Addiko banku i Demofest jeste zajednička regionalna publika, i hrabrost da se razmišlja i djeluje van krutih okvira naših industrija. Addiko je moderna regionalna banka koja posebno vodi računa o mlađoj populaciji te na ovaj način izgrađuje mostove povjerenja i znakove prepoznatljivosti.“, izjavio je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank a.d. Banja Luka.

Demofest je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, koji pruža šansu neafirmisanim, demo muzičarima iz cijelog regiona.

„Radujem se ponovonoj saradnji i želim se iskreno zahvaliti u ime svih mladih muzičara iz zemalja regiona kojima je Addiko banka, zajedno sa drugim sponzorima festivala, omogućila da dođu u Banju Luku i pokažu muzički talenat i kreativno stvaralaštvo, odmjeravajući snage sa svojim kolegama.“, rekla je Brankica Janković, direktor Demofesta.

Ovogodišnje izdanje Demofesta biće održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci, a nastupiće čak 50 demo bendova na dvije bine, koji će se boriti za vrijedne nagrade.

Glavna nagrada desetog Demofesta iznosi 3.500 evra, a ovaj nagradni fond uključuje produkciju i snimanje albuma. Vicešampion će dobiti iznos od 2.000 evra za nabavku binske opreme, a trećeplasirani demo bend će za istu namjenu biti nagrađen sa 1.000 evra.

Žiri Demofesta će i ove godine tradicionalno dodijeliti nagradu “Plavi bas” najboljem basisti festivala, u znak sjećanja na Igora Kašikovića Kaleta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije