Muzika

Ansambl "Kolo" pred Banjalučanima

Ansambl "Kolo" pred Banjalučanima
Ansambl "Kolo" pred Banjalučanima

BANJALUKA - Srbijanski Ansambl narodnih igara "Kolo" ove subote u 20 časova u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci održaće koncert pod nazivom "Energija tradicije".

Vladimir Dekić, direktor Ansambla "Kolo", ističe da zbog istorije i tradicije dolazaka svaki novi boravak "Kola" u Banjaluci prolazi sjajno, i dodaje da je svaki nastup širom Republike Srpske pronalazio posebno mjesto u srcima članova ansambla.

"Banjaluka je bila logičan izbor da ovde otvorimo sezonu. Banjalučkoj publici ćemo predstaviti jedan novi koncept pesme i muzike. Želimo da publici u Banjaluci koja ceni ovu umetnost prezentujemo program koji smo dugo i brižljivo spremali", rekao je Dekić.

Direktor ovog ansambla ističe da je program produkcijski opremljen i obilježiće ovu novu sezonu prezentacije umjetničkih djela i koreografija koje su primjeri kulturne baštine.

Janko Dimitrijević, član Ansambla "Kolo", ističe da ovaj ansambl obraća veliku pažnju na repertoar prošlih koncerata da bi mogli publici predstaviti nešto drugačije.

"Spremili smo novi program, koji će biti jedna vrsta putovanja i publika će imati utisak šetnje kroz naše podneblje koje je šaroliko, i vidjeće koliko je naše nasljeđe bogato i koliko toga ima da se istraži i obilježi", istakao je Dimitrijević.

Ovu manifestaciju podržali su Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Ulaz će biti besplatan.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije