Muzika

Avanturista na harfi nastupa sa Beogradskom filharmonijom

Avanturista na harfi nastupa sa Beogradskom filharmonijom
Avanturista na harfi nastupa sa Beogradskom filharmonijom

BEOGRAD - Najbolji harfista današnjice, Gzavije De Mestr, nastupiće sa Beogradskom filharmonijom 26. i 27. novembra u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini, u okviru ciklusa "Filharmanija" i "Za avanturiste".

Virtuoz na harfi izvešće Glijerov koncert, a filharmoničare će predvoditi Fabris Bolon, koji se ovog puta predstavlja i kao kompozitor.

Reperotar je posvećen muzičkim avanturistima za koje je pripremljen neobičan izbor djela - od avantura starog kozaka Tarasa Buljbe do džezerske šetnje ulicama Pariza.

Gzavije de Mestr važi za autentičnog solistu koji pomjera granice tog atraktivnog instrumenta. Nekadašnji član Bečke filharmonije kojoj se pridružio kao prvi francuski muzičar, danas nastupa sa velikim brojem orkestara i proslavljenim dirigentima.

De Mestr je već godinama ekskluzivac izdavačke kuće "Soni", tako će ova svjetska zvijezda za beogradsku publiku potpisivati svoje diskove nakon oba nastupa sa Filharmonijom.

Koncert zakazan za četvrtak predstavlja drugi talas ciklusa od pet dodatnih termina u koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije.

Naime, dan pred uobičajeni nastup petkom, Filharmonija pretpremijerno izvodi odabrane koncerte iz sezone i tako otvora mogućnost za novu publiku da dođe do svojih ulaznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije