Muzika

Avići: Znali su da ću umrijeti i baš ih je bilo briga

Avići: Znali su da ću umrijeti i baš ih je bilo briga
Foto: N.N. | Avići: Znali su da ću umrijeti i baš ih je bilo briga

Smrt DJ-a nastavlja da potresa svijet muzike, a dokumentarac o njemu objavljen prije samo nekoliko mjeseci priča još tužniju priču.

Film "Avicii: True stories" je izašao u oktobru prošle godine, i prošao relativno nezapaženo. Početkom aprila postao je dostupan na servisima kao što je Netflix, ali je nakon smrti muzičara "povučen".

Ovako je Avicii govorio o ljudima koji mu nisu dozvolili da se povuče, uprkos problemima koji su ga na kraju koštali života.

Film potpisuje dugogodišnji prijatelj muzičara, Levan Cikurišvili, koji je čitave četiri godine snimao doživljaje Tima Berglinga, poznatijeg pod umjetničkim imenom Avicii.

"Gledajući kako saopštava svom timu da se povlači, a zatim i cijelom svijetu, tek sada nažalost imamo potpunu sliku o tome pod kolikim se pritiskom ovaj mladić nalazio. Uprkos problemima sa mentalnim zdravljem i bitkom sa alkoholizmom, nastavljao je da nastupa," ocjenjuje "Dejli mejl".

Zarađivao je, navodno, po četvrt miliona dolara za veče radeći najekskluzivnije žurke, ali je ovaj glamurozni noćni život nosio i veliku cijenu.

"Svi koji me poznaju, znaju da patim od anksioznosti. Bio sam veoma otvoren sa cijelim svojim timom, ljudima koji me godinama poznaju, kada sam riješio da se povučem. Očekivao sam podršku, znali su kroz šta sam prolazio. Rekao sam im da ću umrijeti ako nastavim," kaže mladi DJ u dokumentarcu.

"Nisam očekivao da će vršiti dodatni pritisak na mene da se nipošto ne povučen sa scene. Vidjeli su koliko mi je loše, ali su me svejedno tjerali dalje," otkriva on.

Mladi muzičar pronađen je mrtav prije nekoliko dana u Muskatu u Omanu. Tamošnje vlasti saopštile su da nema naznaka da je smrt bila nasilna, ali istinu o tome kako je DJ umro vjerovatno nikada nećemo saznati. Njegova porodica kratko se zahvalila svima na riječima podrške i objavila da neće dalje komentarisati njegovu preranu smrt, piše "Mondo".

(mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije