Muzika

Bajaga i Instruktori objavili novi album

Bajaga i Instruktori objavili novi album
Foto: N.N. | Bajaga i Instruktori objavili novi album

BEOGRAD - Bajaga i Instruktori su, poslije šestogodišnje diskografske pauze, objavili novi, dvanaesti po redu, album pod nazivom "U sali lom" u izdanju PGP RTS-a i "Croatia Records"-a, a izvršni producent je GMR Beograd.

Istovremeno, objavljen je i spot za naslovnu numeru, a u pitanju je dokumentarni snimak sa festivala “Kustendorf”, gdje je grupa premijerno izvela pjesmu.

Na albumu je devet novih pjesama - “Savršen dan”, “U sali lom”, “Bilo bi lako”, “Može da te ubije grom”, koja će biti drugi video singl, “Rekla si”, “Loše napisan dan”, “Severac”, “Nikad te više neću zvati” i “Noćima sanjam”.

Izdanje zatvara bonus pjesma, već poznata “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj”, urađena u saradnji sa grupom “Point Blank” i Dragim Jelićem.

Tekstove potpisuje Momčilo Bajagić osim za “Noćima sanjam”, čiji je autor dramski pisac Duško Kovačević.

Muziku za sve jpesme je takođe uradio Bajaga, osim bonusa “Kad mesec prospe…” (Dragoljub Crnčević, Point Blank) i “Severca”.

Žika Milenković je komponovao ovaj svoj novi duet sa Bajagom, koji po tematici podsjeća na legendarnu “Život je nekad siv, nekad žut”, od prije 30 godina.

Album je sniman od oktobra prošle do februara ove godine u beogradskom “Studiju O”, kod Olivera Jovanovića, a postprodukcija je urađena u svjetski poznatom “Abbey Road” studiju u Londonu.

Bend je poslije dužeg vremena sarađivao ponovo sa Sašom Habićem, producentom izdanja iz osamdesetih godina, a omot je djelo Marka Vajagića.

Grupa je album snimila u nepromijenjenoj postavi: Momčilo Bajagić - vokal, električna gitara, akustična gitara, Aleksandar Lokner - vokal, klavijature, Živorad Milenković - vokal, gitara, Miroslav Cvetković - vokal, bas gitara, Čedomir Macura - vokal, bubnjevi, Marko Nježić - vokal, gitara, editing.

Značajan udio su imali i gosti: Saša Ranđelović Ranđa - gitara, Davor Rodik - pedal stil gitara, Marko Kuzmanović - bubnjevi i Nikola Vranjković - električna gitara, akustična gitara.

"Imamo dve klasične balade - jednu ''veliku'' i jednu ''malu''. “Noćima sanjam” je srednjeg tempa, ostale su brze. Shvatili smo da nam treba još tih brzih pesama u repertoaru", rekao je Bajagić dodavši da im je prijalo da se poslije desetak godina vrate u veliki studio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije