Muzika

Balašević u Splitu odbio da pjeva jednu pjesmu

Balašević u Splitu odbio da pjeva jednu pjesmu
Foto: Ilustracija | Balašević u Splitu odbio da pjeva jednu pjesmu

Kantautor Đorđe Balašević održao je u petak, 9. marta, koncert u dupke punoj Spaladium areni u Splitu, a pojedini hrvatski mediji okarakterisali su ovaj događaj konstatacijom "Split voli Balaševića".

Bilo je ovo Balaševićevo druženje sa Splićanima poslije tri godine, a osim što je publici priredio pravo cjelovečernje uživanje i za sobom ostavio jedan od najvećih koncerata u posljednjih nekoliko godina, ipak postoji jedna pjesma koju "panonski mornar" nije želio da otpjeva.

Iako nikada na svojim koncertima ne pjeva pjesmu "Računajte na nas", neki od fanova poželjeli su da čuju baš tu pjesmu. Međutim, ostali su kratkih rukava.

- Deco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država - poručio je Balašević.

Pjesmu "Računajte na nas" Đole je napisao davne 1978. godine, pjeva o Titu i Jugoslaviji, a mnogi je smatraju generacijskom himnom. Izvedena je u brojnim verzijama, a najpoznatija je ona koju su otpjevali Balašević, Zdravko Čolić i Meri Cetinić.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije