Muzika

Banjalučani potpisuju peticiju: Borba za vraćanje Demofesta (Foto)

Banjalučani potpisuju peticiju: Borba za vraćanje Demofesta (Foto)
Banjalučani potpisuju peticiju: Borba za vraćanje Demofesta (Foto)

Nepostojanje manifestacije "Demofest", koja je okupljala veliki broj turista u Banjaluci, ugroziće godinama sve veći broj dolazaka stranaca u grad na Vrbasu, stav je turističkih radnika, ali i velikog broja Banjalučana.

Iz tog razloga je u gradu na Vrbasu počelo i potpisivanje peticije na nekoliko lokacija, sa ciljem animiranja nadležnih da ova nadaleko poznata manifestacija bude održana i ove godine.

Tako svi oni koji žele peticiju mogu potpisati u "Demofest Pubu", na Trgu Krajine, Pravnom fakultetu, te u Studentskom domu "Nikola Tesla" u Banjaluci, a u pripremi su i nove lokacije na kojima će peticija biti dostupna svima koji žele da pomognu, kako bi i ove godine grad Banjaluka, bar na tri dana, postao regionalno središte kulture.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka, rekao je da će neodržavanje manifestacije "Demofest" u Banjaluci umnogome smanjiti i ugroziti broj stranih turista koji posljednjih godina dolaze u sve većem broju. On je podsjetio da je prošle godine povećan broj dolazaka stranih turista za oko devet odsto, ali da će to sada biti ugroženo zbog nedostatka "Demofesta".

Neodržavanje manifestacije umnogome će smanjiti i ugroziti povećani broj stranih turista, smatra Barašin

Barašin dodaje da, nažalost, nadležna ministarstva u Vladi RS nisu prepoznala značaj ove manifestacije za RS i BiH, a ne samo za Banjaluku.

"Grad je ove godine smogao snage da izdvoji 20.000 KM, ali to je samo jedna mala kap u okeanu i nije dovoljno ni za smještaj učesnika. Da bi se očuvala manifestacija, potrebno je obezbijediti neophodna sredstva i uključiti širi krug zainteresovanih subjekata", smatra Barašin.

Brankica Stojanović, portparol "Demofesta", kazala je da im je drago što su građani samoinicijativno podigli svoj glas.

"Nadamo se da će peticija, ako ništa, bar dokazati da je ljudima koji žive u ovom gradu 'Demofest' potreban", poručila je Stojanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije